zondag 12 mei 2013

Weer naar huis - 9 mei Hemelvaartsdag 2013

Het is weer zover, onze tijd in Bamenda zit er weer op. Gisteravond is het grootste deel van de koffers ingepakt. Gelukkig hoeven we nu niet zo op het gewicht van de koffers te letten. Tenslotte nemen we altijd veel meer mee, dan dat we mee terug nemen.

Wel gaan er veel souvenirs mee en ook spulletjes die we op een fancyfair hopen te verkopen ten bate van onze stichting.

Omdat we vertrekken op Hemelvaartsdag, was er gisten al een afspraak bij de receptie gemaakt om onze instap kaarten te mogen printen. Nadat dit allemaal was gelukt en het vervoer was gearriveerd konden we vertrekken. Na nog een laatste groet naar de mensen, die ons zijn komen uitzwaaien konden we gaan. Op naar Douala.

Vanwege dezelfde Hemelvaartsdag was het niet druk op de weg. Er werd dan ook flink doorgereden. Onderweg nog diverse foto's gemaakt van de natuur en de dorpjes en stadjes, die we passeerden. Na ongeveer 3 uur gereden te hebben was het tijd voor de lunch. Hierna weer het busje in en verder op weg.

Om ongeveer half vier kwamen we aan in Douala. Hier hebben we altijd een vast punt waar we ons even kunnen opfrissen voor we richting het vliegveld gaan. Omdat we de instapkaarten al van te voren hadden geprint was er tijd genoeg. Rond een uur of zeven dan toch maar richting vliegveld. De koffers inchecken, en de laatste verdere plichtplegingen. Zoals een briefje invullen dat je Kameroen gaat verlaten en het betalen van de vliegveld belasting.

Daarna de paspoortcontrole en het controleren van de handbagage. Het is weer voorbij. Op naar huis. Kameroen, tot de volgende keer!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten