vrijdag 10 mei 2013

Lunch met de verzorgers op 7 mei

Vandaag was het voor ons een ontspannen dag. En ook een belangrijke dag voor de verzorgers van de kinderen, die we hadden uitgenodigd om met ons te praten over hun leven.
Deze vrouwen hadden we al uitgenodigd voordat we naar Kameroen gingen. Deze selectie zoals het een beetje oneerbiedig genoemd mag worden was willekeurig gedaan.

Het leek ons namelijk een goed idee om op een ontspannen manier iets meer van elkaar te weten te komen. En dat gaat natuurlijk het beste tijdens en na een maaltijd.
We hadden bij het Prescafe een uitgebreide lunch besteld met soep, broodjes en een warm gerecht.
De eerste vrouwen kwamen ruim op tijd binnen, maar gelukkig waren we zelf ook voor de afgesproken tijd aanwezig. Zo konden we alvast rustig kennismaken en tegelijkertijd noteren voor welke kinderen ze zorgen.

Nader kennismaking
De dames keken eerst wat onwennig om zich heen, ook omdat ze niet gewend zijn aan dit soort uitnodigingen. Maar eenmaal een beetje gewend begonnen ze zich te ontspannen. Na een woordje van welkom en een uitdrukkelijk uitnodiging van onze kant lieten ze zich de lunch goed smaken.

Na de lunch werden ze in 3 groepjes verdeeld en werden ze door Anita, Marieke en mij aan de hand van de gemaakte vragenlijst door de interviews gevoerd. Ad maakte ondertussen foto's. Het was fijn om te zien, dat ze elkaar hielpen als er een vraag niet helemaal duidelijk was. Zo zijn we toch behoorlijk wat van hun dagelijkse leven te weten gekomen.

Na de interviews nog allemaal stuk voor stuk met mij op de foto en uiteraard is er ook een groepsfoto gemaakt. Toen we afscheid namen, begonnen ze spontaan voor ons te zingen. Dat was echt ontroerend. We hadden echt het gevoel, dat deze lunch zeer op prijs werd gesteld. Met veel omhelzingen en knuffels hebben we toen ect afscheid van elkaar genomen.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde middag en hopen dat dit ook geld voor deze groep vrouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten