woensdag 8 mei 2013

Laatste dag in Bamenda

Het was vandaag onze laatste dag in Bamenda. De meesten van onze groep hadden niet veel meer op het programma staan. Eerst rustig ontbijten, daarna wat nakletsen over van alles en nog wat. Uiteraard moest er ook nog worden afgerekend. Het leek ons verstandig om dat maar vroeg in werking te zetten, het kan namelijk een tijdje duren voor de juiste berekening is geproduceerd.

De markt in Bamenda. Kleurrijk en druk!
Met behulp van Gerdie, Anita en een zakjapanner kwamen ze op het kantoor een heel eind.
Er moest voor iedereen een aparte bon worden geschreven. En dat duurt even. Om deze tijd op te vullen besloten we om voor de laatste keer van deze trip naar de markt te gaan.

Op de grote markt op Commercial Avenue kun je wel een dag doorbrengen, er is zoveel te zien. Uiteraard werden nog de laatste cadeautjes gekocht. Daarna nog een laatste koffie, sap of smoothie bij het Prescafe. Toevallig zaten daar nog 2 bekenden van ons, de schilders Evanson en Walters. Deze schilders zijn een aantal jaren geleden ook in Dordrecht geweest.

Weer met de taxi terug naar ons verblijf, want Marieke had om 13:00 uur nog een demonstratie brons gieten. Samen met Ellen en nog mensen uit een andere groep.

Dat gaf ons de mogelijkheid om alvast te betalen voor het verblijf, ook toen nam het nog enige tijd in beslag.

Afscheid's etentje


Toen nog een tijdje van rustig wat lezen en praten. Om 16:00 op ons gemak naar de laatste afspraak van ons verblijf in Bamenda. Het afscheid etentje met de heren Fon en Tanyi, mevrouw Fon, zuster Mary en dhr. Hansel, van het Health centre in Guzang.

Het was erg gezellig, en met toespraken en diverse malen toasten. Er kwam nog wel een grote verrassing. Ad en Anita, Marieke en haar echtgenoot Rick hebben de toezegging gedaan om voor 1 jaar de kosten voor een vroedvrouw te dragen.




Een dankbaar moment- ontroerend mooi!
Zuster Mary startte spontaan een danklied. Na een hartelijk afscheid van iedereen, maken we ons op om op tijd te gaan slapen. Morgen vroeg weer vroeg op.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten