maandag 6 mei 2013

De derde groep kinderen

Vandaag weer een bezoek aan de school. Deze keer om foto's te maken van de derde groep kinderen, die zijn aangemeld voor het project. Dit is een grote groep. Het was dus een drukte van belang.

Maar eerst wat financiële zaken. Tijdens ons bezoek vorig jaar hebben we bij een plaatselijke bank een rekening geopend met daarop een bedrag van € 1000.  Van dit bedrag moesten een aantal zaken worden opgeknapt, zoals het schoolplein egaliseren. We hadden de hoofdonderwijzer een map gegeven om hierin de bonnen te bewaren. Deze bonnen hebben we gekopieerd en na een snelle optelling komen we aan een goede afhandeling. Natuurlijk gaan we het nog eens goed nakijken, als we weer thuis zijn.

Wat een prachtige lachebekjes. Allen verdienen een kans op
een goede educatie en liefdevolle verzorging.
Toen was het zover, de nieuwe groep kinderen. Eerst worden we binnen in de school voorgesteld aan de verzorgers. Daarna worden de voorwaarden opgelezen waaraan de kinderen en verzorgers moeten voldoen om in het project te worden opgenomen, bijvoorbeeld dat het kind naar school moet gaan.

Na al deze toespraken namen wij onze posities in om alle foto's te maken. En weer is het een mix van vrolijke, verlegen, grote en kleine kinderen geworden. Omdat het zo'n grote groep is hebben we er met z'n tweeën zoveel mogelijk kenmerken bijgeschreven, zoals roze schoenen of blauwe centuur.
Zo weten we thuis dat we de goede naam bij het kind plaatsen.

Wat misschien wel grappig is om te vertellen, dat 1 kind uit de vorige groep ineens 8 jaar ouder is geworden.
Dat komt zo: vorig jaar vroeg een van de onderwijs assistenten of haar nichtje ook in ons programma mocht. Omdat ze ons toen heel veel had geholpen met de gesprekken hebben we ja gezegd.
De verzorgers en begeleiders
van de kinderen
Echter: de volgende dag zouden we vroeg vertrekken, er was dus geen tijd meer om nog eens terug te gaan naar de school. Wij hebben toen om een foto gevraagd en die had ze bij zich, daarop stond een klein meisje. Omdat de communicatie niet altijd helemaal goed gaat, hadden wij begrepen dat het ging om klein meisje van 3 jaar , maar nu kwamen we erachter dat de foto 8 jaar oud is.
Zo kun je hier dus ineens veel ouder zijn.






Na de groepsfoto waren we hier klaar. Na het afscheid zijn we gaan kijken naar een wedstrijd van de FC Addy. Het nieuwe voetbal team van Ad.
Echt heel erg leuk en een goede afsluiting van deze leuke, maar drukke dag.





FC Addy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten