zondag 5 mei 2013

Kick off veteranen competitie

Zoals misschien bekend is iedereen in Kameroen gek op voetbal. Dus ook in Bamenda. Er worden hier veel verschillende competities gespeeld. De voetbal veteranen uit Bamenda spelen dan ook al jaren in competitie verband.

De teams worden gevormd door mannen uit de verschillende wijken en zijn heel divers. Hier blijkt dan ook maar weer dat sport verbroedert. De Bamenda veteranen teams spelen ook nog om goede initiatieven in hun stad te ondersteunen. Toen we de vorige keer in Kameroen waren,  zijn ze begonnen om het Wakka centre te helpen.

Gonnie heeft toen de kick off gegeven, en de burgemeester van Dordrecht heeft de finale bijgewoond.
Hier komt de kick-off!!
Ook dit jaar blijven ze het Wakka centre ondersteunen en weer is Gonnie gevraagd om de kick off van de nieuwe competitie te doen.

Maar voor het zover was wilden de winnaars van de vorige competitie naar het Wakka centre om daar wat spullen te brengen, zoals rijst en zeep. Dat is toch geweldig.

Weer terug van het Wakka centre op naar het voetbalveld. Na de fotosessie was het zover, Gonnie naar de middenstip en met een flinke schop tegen de bal is de competitie weer geopend. Ze was echter zo snel en de schop zo hard, dat niemand een echt goede foto ervan heeft. We zoeken er nog verder naar!!!

Daarna snel omkleden en naar het paleis van de Fon van Bali. De Fon heeft Dordecht vorig jaar augustus bezocht. Iedere keer als we in Kameroen zijn worden we uitgenodigd voor een bezoek aan zijn paleis. De ontvangst was weer heel hartelijk en het fijn om hem en zijn vrouw weer te zien.





Team spirit
TEAM: Together Everyone Achieves More!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten