zondag 5 mei 2013

Officiële opening van het Health Centre in Guzang

Onze dag is vandaag vroeg begonnen. We hadden het ontbijt afgesproken om 7 uur. Daarna moesten we ons natuurlijk in onze beste, in dit geval Afrikaanse, kleding kleden om alle feestelijkheden bij te wonen.

Weeshuis in Guzang
Vlakbij Guzang hebben we eerst een weeshuis bezocht. Ook hier zijn we al bij eerdere bezoeken aan Kameroen geweest. Het wordt geleid door een echtpaar, die de problemen van deze kinderen zien. Samen met een aantal vrijwilligers helpen ze de kinderen naar een beter bestaan. In dit weeshuis worden kinderen vanaf 3  tot 18 jaar opgevangen. Ze worden goed verzorgd en gaan naar school. Ze moeten echter ook werken in de groententuin en helpen met het verzorgen van de kippen.

Toen we aankwamen werden we allemaal hartelijk welkom geheten door de kinderen en uiteraard hun verzorgers. De kinderen hadden zelfs een welkomstlied ingestudeerd. Het was goed om te zien dat de kinderen er zo goed uitzagen.

Welkom ceremonie
Daarna verder op weg naar Guzang. Daar werden we eerst welkom geheten in het paleis van de Fon van Guzang. Na een kort gesprek met hem dan eindelijk op weg naar de opening.

Er zaten al behoorlijk wat mensen te wachten in hun mooiste kleren. Tenslotte is het Health Centre heel belangrijk voor iedereen in de omgeving. Gezondheidszorg is voor iedereen een eerste vereiste.

De toespraken werden afgewisseld met muziek en dans, het was echt geweldig om te zien. En uiteraard hebben we ook meegedanst. Toen kwam er ook de verrassing voor onze medereizigers van de stichting SSBK. Zij werden in prachtig gemaakte kleding gehuld. Echt heel mooi. De rest van onze groep werd verrast met een tas met daarin een drinkbeker van een kalebas en voor de dames ook nog een ketting met oorbellen. Wat een verrassing.


Daarna was het tijd om het lint door te knippen en iedereen een rondleiding te geven.

Aansluitend was er uiteraard eten, dat met veel smaak werd verorbert.

Wat een dag!!!







Tijd om feest te vieren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten