zondag 28 april 2013

Reis naar Bamenda, Kameroen

Eindelijk is het zover, we gaan naar Bamenda, Kameroen.

Om 06:30 vertrekken we vanuit Dordrecht naar Brussel airport. Daar verzamelen we als groep en verdelen de koffers onderling. Dan naar de incheck balie. En ja hoor, het is weer gelukt. Overgewicht uiteraard. Na enige discussie en omdat het balie personeel erg aardig is mogen we toch alles meenemen, zonder bij te betalen. Dames en heren van Brussel Air, bedankt!!!!

Na een goede vlucht komen we aan in een warm Douala. Het is toch een overgang van 5 graden 's morgens naar 30 graden 's avonds.

Na enige tijd komen de koffers op de band en na een half uur hebben we toch alles te pakken.
De chauffeur van onze bus staat al te wachten.  Dank zij Franklin, een goede vriend van een kennis van een kennis mogen we bij de uitgang de bus inladen. Wat een luxe om niet met al die koffers de trappen af te moeten, dat geeft meestal toch stress.

Na enig passen en meten zit alles en iedereen in de bus en worden we naar onze eerste overnachtingsplaats gebracht.

Daar worden alle koffers weer uitgeladen en in een kamer gezet. Daar kan iedereen even pakken wat er nodig is voor de nacht.
Eerst nog even een gezellig hapje samen eten, en dan slapen.


De volgende morgen vroeg uit de veren om op tijd te kunnen vertrekken.
Eerst een stevig ontbijt, dan de bus weer laden. Het blijkt dat we toch teveel koffers bij ons hebben voor de reis naar  Bamenda dus er wordt besloten om de helft met de lijndienst mee te geven.
Eerst de koffers naar het busstation en daar gaan we dan.

Voor degene die voor de eerste keer mee gaan is het zien van de omstandigheden al een hele ervaring. Ze kijken hun ogen uit. Ook voor degene die al meerdere keren zijn geweest is het weer een hele ervaring.

We reizen op zondag, we zien dus veel mensen in hun mooie kleren naar en van de kerk komen. Dan kijk je echt je ogen uit. Na een lunch onderweg en op het laatst veel hobbels komen we na ongeveer 7 uur reizen in Bamenda aan. Eindelijk plassen!!!! Na het verdelen van de kamers. Nu kunnen we ons opfrissen en de eerste bezoekers ontvangen.

Na weer even gegeten te hebben kletsen we nog even na. En nu slapen, tot morgen. Joke en de rest van de groep.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten