zaterdag 27 juli 2013

Nadere kennismaking met de verzorgsters/moeders van de kinderen

Graag willen we u voorstellen aan de verzorgers/ moeders/ voogden van de kinderen in ons project.
Dit is om u een kijkje te geven in hun dagelijks leven. Hoe leven zij hun leven, wat zijn hun dromen en waarom ze de zorg voor andere kinderen op zich hebben genomen. Voor deze interviews hadden we veertien vrouwen uitgenodigd om eerst samen met ons te lunchen en daarna in groepjes met elkaar te praten. Gewoon om elkaar beter te leren kennen.

We beginnen met Ndemi, Charity. Ze is de tante van Jeanny, Sisalin en Sinderlin Njah.
Hun moeder was haar zus, die drie jaar geleden is overleden. Hun vader is anderhalf jaar geleden overleden.

De drie zusjes wonen in een huisje, waar Charity de huur van betaald. Zelf woont met haar eigen twee kinderen en de rest van de familie ongeveer een uur van Bamenda. Om in ieders onderhoud te voorzien werkt ze hard op de boerderij. Daar worden maïs en aardappelen verbouwd. Verder houdt ze ook wat kippen. Regelmatig gaat ze kijken hoe het met de zusjes gaat en breng dan ook wat eten en dergelijke mee. 
Jeanny heeft de dagelijkse zorg voor haar zusjes.

Charity heeft de zorg/voogdij van de kinderen op zich genomen om ze in de familie te houden. Ze wil absoluut niet dat de kinderen naar een weeshuis gaan. Ze is heel erg blij, dat de kinderen zijn opgenomen in het project. Op deze manier kunnen de kinderen naar school en een opleiding afmaken.

Ons project haalt veel zorgen weg bij deze vrouw, die het beste met de meisjes voorheeft.
Het is een verlegen, zachtaardige vrouw. 
Haar wens voor de toekomst is, dat God haar gezond en sterk houdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten