dinsdag 20 oktober 2015

Hoe een appel verandert in een pen.

De dinsdag is rustig begonnen met een bezoek van de heren Fon en Tanyi.
Samen met hen hebben we het programma doorgenomen.
Stiekemweg is het steeds voller aan het worden.

Van onze sponsors Bart en John hadden we in Dordrecht geld gekregen om wat te doen voor de hele school. Het leek ons een goed idee om een kraampje met appels te laten komen, zodat alle kinderen een appel zouden krijgen. Dus 's middags met Dinie en Mr. Tanyi naar de food market en daar een jongeman genaamd Kelvin gecharterd om ons daarmee te helpen. 

Na een tijdje onderhandelen kwamen we uit op een prijs. Kelvin zou zorgen dat de appels donderdag op tijd bij de school zouden zijn. Wij weer terug naar het Baptist centre en net toen we aan een verdiende kop koffie zaten, kwamen een verhitte Henry en Irene binnen vallen.
Of we al appels hadden gekocht. Toen we dat trots beaamden en ook zeiden dat we een goede prijs hadden bedongen, sloeg de paniek bij hen verder toe.

Wat was het probleem?? Ze hadden in de staf over ons plan gesproken en deze waren bang, dat indien 1 van de kinderen ziek zou worden, zij de schuld zouden krijgen en de naam van de school door het slijk zou worden gehaald.

Wat nu gedaan?? Eerst maar naar Mr. Tanyi gebeld. Hij heeft het opgelost door naar Kelvin te bellen en de situatie uit te leggen. Gelukkig was de afspraak alleen mondeling gedaan en had ook Kelvine nog geen kosten gemaakt.

Toen iedereen was gerustgesteld zeiden ze dat ze liever pennen, potloden en schriften kregen.
Dat is mogelijk en regelen we morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten