maandag 29 juli 2013

4 plus 3 = 7. Een hele klus

Hier het verhaal van  Neh, Juliette. Dit is een jonge vrouw met vier kinderen van haarzelf. Ze zorgt ook nog voor drie kinderen uit de familie. Haar eigen kinderen zitten in het project, dit zijn: Thelma, Nelson, Mackbright en Macklovia. De vaders van de kinderen zijn of overleden of weg. 
Het is een vrolijke en vriendelijke vrouw, die misschien een aantal verkeerde beslissingen heeft gemaakt. Maar zoals wij haar hebben leren kennen houdt ze veel van de kinderen. 

's Morgens staat ze op om vijf uur, ze ontbijt met de kinderen daarna worden er nog verschillende klusjes in en rond het huis gedaan. De twee oudste helpen mee met water halen, de vloer vegen en andere kleine klusjes. Dit wordt in Kameroen, net als in andere Afrikaanse landen heel normaal gevonden.

Daarna loopt ze met de kinderen in ongeveer 15 minuten naar school. Zodra de kinderen op school zijn gaat ze naar haar stalletje langs de weg. Hier verkoopt ze tasjes en andere spullen. Als de school uitgaat komen de kinderen naar het stalletje waar Juliette werkt. Meestal werkt ze door tot een uur of zes. Daarna gaan ze naar huis om te koken en de rest van het huishouden te doen. 

Juliette hoopt dat haar kinderen gezond blijven en een goede toekomst hebben. Ze is heel erg blij met het project. Ze laat dat altijd zien door een kleinigheidje of een cadeautje mee te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten